Високи температури, во Охрид измерени над 40 степени


Метео станицата во Куба Либре денеска ги измери највисоките температури во месец Август  т.е. над 40 степени. За разлика од минатата година за споредба температурата во овој период изнесувала 29-30 степени, а средна годишна температура по статистика за овој период е 25 степени.


Во четврток се очекува нестабилно време со дожд и грмежи а со тоа и опаѓање на температурата за 10 степени, па потоа пак следуваат сончеви денови со температури над 33 степени за дневната или 17 за ноќната.

Следете ја камерата и метео станицата во живо на страната од Куба Либре: www.cubalibre.mk
Системот во живо е самоицијативен проект на Куба Либре и Стојан Стојановски.


Споделете со вашите пријатели!