И оваа година, 9 години по ред Фер Плеј Куп, најмасовниот спортски настан во Охрид


Охридската академија за фудбал во млади генерации Фер Плеј и оваа година на своја самоиницијатива го организира турнирот за фудбал во млади генерации Фер Плеј Куп.

Фер Плеј Куп кој оваа година се оддржува по 9ти пат од 23 до 25 Август може да се нарече дека е најмасовниот спортски настан во Охрид, а исто така најголемиот турнир за млади генерации во Македонија.

На 3 дневното дружење на купот учевствуваат екипи од Македонија, Србија, Бугарија, Албанија, Грција, Хрватска, Црна Гора и Косово кои уживаат во градот Охрид или во бројки турнирот е посетен помеѓу 2000 до 3000 дечиња и родители од целиот Балкан.


Турнирот е познат по тоа што натпреварите веќе 8 години се покриени со фотографии, резултати во живо и видео преноси во живо на нивната веб страна со поддршка на Стојан Стојановски со неговите ученици.

Охрид Инфо

 

 


Споделете со вашите пријатели!