Критично кај Велмеј, пожарот му се заканува на селото, вклучени авиони за гасење


Шумскиот пожар кој гори од вчера близу Велмеј, општина Дебрца, денеска се доближува до селото. Како што информираат на социјалните мрежи жителите, во гасењето се вклучени авиони, противпожарната единица на Охрид и жителите на Велмеј.

Фото: Велмеј ФБ


Споделете со вашите пријатели!