Фото: Охрид дел од Часот на Планетата Земја


Дванаесета година по ред, Македонија се вклучува во одбележувањето на најголемата светска еколошка акција Часот на планетата Земја, кога во 20:30 часот по локално време, во период од еден час во мрак ќе потонат над 180 земји и 7000 града ширум светот.

Како што акцијата ќе патува низ часовните зони, милиони луѓе ширум светот виртуелно ќе се обединат во испраќање на порака за солидарност со проблемите со кои се соочува планетата Земја.

Во оваа акција се приклучи и Охрид каде едночасовно беа изгаснати најатрактивните локации во Охрид

Фото: Стојан Стојановски 2С / www.earthhour.mk


Споделете со вашите пријатели!