2 години успешен Етно Туризам, 2 Години Дедо Димо – Ресторан Куратица


Две години етно ресторан „Дедо Димо“. Денеска, 27.12.2019, угостителскиот објект „Дедо Димо“ во селото Куратица ја одбележува втората успешна година и може да се пофали со најуспешен приватен бизнис во делот Етно Туризм и промоција во Охридскиот регион.

Дедо Димо во последните 2 години може да се пофали со задоволни туристи од Македонија и странство кои ја вкусиле домашната македонска традицијанална кујна.

За своите впечатоци зборуваа на социјалните мрежи. Вкусната храна, традиционалните бабински рецепти, но и бројните форми на алтернативен туризам меѓу коит јавање магариња, сафари, прошетка во живописата природа се клучните фактори кои ги пленат гостите да уживаат во природата која ја поседува околината на Куратица.

По повод роденденот денеска ресторанот нуди 10% попуст на целокупното мени во текот на овој ден. Вечерва е најавено да се прослави со добра храна како и секогаш, каде фолкерката Елена Јовческа да се погрижи и за добрата забава. Забавата продолжува утре со жива музика па се до новогодишната ноќ каде кој сака да ужива во етно храната за време на новогодишната ноќ може да направи резервација.

Дедо Димо најавува за 2020 година многу новости во делот на Етно Туризам, но за тоа повеќе во првата половина на 2020 година.

Кој не бил во село Куратица, топло ви препорачуваме.

Среќен роденден ресторан „Дедо Димо“. Ви посакуваме уште многу успешни години!!!


Споделете со вашите пријатели!