Видео Timelapse: Целодневно видео од Охрид – 28 Февруари 2020


Денот во Охрид денеска започна со температура од 4 степени, највисоко измерена беше на пладне 7 степени, додека вечерва температурата според метеоролошката станица во Куба Либре се спушти под нулата. Утре се очекува суво и топло време, каде дневната температура ќе биде и до 7 степени а денот ќе започне утринска температура и до минус 7 степени.

12 часовното забрзано видео до Куба Либре во минута и нешто од денес може да го погледнете тука:

Timelapse видеата се дел од проектот метео и видео информации во живо од Охрид помогнат од Куба Либре, а идејата и реализација е на Стојан Стојановски. Мометално за прв пат се поставени вакви системи во Охрид и Св. Наум а информациите се достапни преку веб страната на Куба Либре www.cubalibre.mk


Споделете со вашите пријатели!