Ексклузивни фотографии: Гори Галичица и трската на Преспа


Големиот пожар кој го зафати Преспанскиот регион сеуште гори и покрај ниските температури во текот на вечерта проследени со засилен ветар. Како што пренесуваат медиумите пожарот започнал од трската на Преспанското Езеро, а потоа ја зафатил и шумата.

На потегот помеѓу Долно Перово и Сирхан гори трската и внатрешноста на полето во должина од 2 км, а помеѓу Сирхан и Отешево гори и Национален Парк Галичица.
Во прилог ексклузивни фотографии од пожарот во текот на ноќта

Фото: Стојан Стојановски 2С / Игор Настоски
М.Н.
Охрид Инфо


Споделете со вашите пријатели!