Охридска фудбалска бајка – 9 години ФК Фер Плеј


Вчера на терените на СРЦ Билјанини Извори школата на фудбалскиот клуб Фер Плеј го прослави својот 9 ти роденден.

Во пристуство на пријателите на клубот сегашните фудбалерчиња и нивните родители како и фудбалерчиња кои потекнуваат од клубот а играт во македонските суперлигаши беше обележан јубилејот.


Желбите на клубот во иднина се да и понатака создава квалиттни фудбалерчиња, но пред се да се посвети на дечињата во нивното карактерно оформување како вистински личности.

Од клубот нескромно ќе кажат дека за овие 9 години прозивеле тројца репренетативци на Македонија во младите категории и дека повеќе од 40 играчи играат во суперлигашки клубови во државата, со забелешка дека понатака надоѓааат исклучително талентирани фудбалечиња на кои како и секокогаш ќе им се посветат максимално како би го извелкле најдоброто од нив.

Охрид Инфо


Споделете со вашите пријатели!