Фото: Единствените снежни авантури во околината на Охрид продолжуваат


Убавото и сончево време денеска испирација за Снежни Авантури во селото Куратица, единственото место во околината на Охрид кое организира ваков вид на авантури и поседува ратрак.

Авантурата започна од Куратица (пред ресторанот Дедо Димо) па се до месноста Мазатар која се наоѓа 5 километри северно, а со тоа авантуристите имаа прилика да уживаат во 5километарско скијање и бордање по снежната покривка која изнесуваше 60 см.


Охридско езеро во далечината, лево Галичица

Охрид Инфо
Фото: Стојан Стојановски 2С


Споделете со вашите пријатели!