Видео: Испарување на Охридското Езеро поради ниските температури


Утринава во Охрид температурата се спушти под -15 степени каде на изгрејсонце имавме несекојдневна глетка од испарување на Охридското Езеро.
На камерата во живо од Куба Либре која е достапна на YouTube 24/7, доколку вратите во текот на денешниот ден некаде од 7 и 30 до 8 и 30 утрото може да се забележи пареа над Охридското Езеро.

Доколку сакате да погледете како изгледа испарувањето вклучете ја камерата во живо и враќајте наназад според сатот долу во левиот чош:

 


Споделете со вашите пријатели!