Во Охрид регистрирани низа земјотреси во текот на ноќта


Во текот на денешниот ден т.е. утрината во Охрид беа регистирани повеќе земјотреси т.е. најголемиот потрес е со 5 степени според рихтер регистиран во близина на Корча, соседна Албанија кој прилично со јак интензитет го осетиле и Охриѓани
Низата земјотреси продолжи и во текот на ноќта каде околу 21 часот беше регистиран последниот земјотрес со јачина од 3 степени.
Земјотресите се регистирани во Јужна Албанија, Југозападна Македонија и Северна Грција.
Најголеми штети од низата потреси има претрпено регионот на Корча.

Охрид Инфо


Споделете со вашите пријатели!