Од серијата ,, И ова е во Охрид” на денешен репертоар, епизода: ,,бран на копно”


Година: 70тите год. од 20тиот век

Архитект: Павел Балабан

Лоциран на крајбрежјето, објектот (ресторан ,,Парк”) е строго приметлив со својот бруталистички архитектонски стил. Забележлив со својата имитација на самите бранови претставува уште едно архитектонско вредно добро од охридскиот архитект Павел Балабан кое не смее да се пропушти во серијалот.

Стефан Жупан

 


Споделете со вашите пријатели!