Фото: Шумски пожар во близина на Охрид


Шумскиот пожар кој денеска избувна близу охридските села Опеница, Расино и Вапила сеуште активен и вечерва како што може да се види од фотографиите кои ни ги испрати фотографот Стојан Стојановски 2С.

Во текот на ноќта во Охрид видно се забележа и чад на уличното осветлување кој го донесе краткиот северен ветар околу 22 часот. Во моментов повторно дува југ но не се исклучува можноста за повторна промена на ветерот.

Охрид Инфо


Споделете со вашите пријатели!