48 часа Манастирот Св. Наум во 90 секунди забрзано видео од 2 и 3 Јули


Системот Метео и Камера во живо кој беше поставен на 1 јули 2019 година во заедничка соработка со Манастирот Св. Наум, Куба Либре и Стојан Стојановски го генерираше и првиот тајмлапс или забрзано видео од 48 часа за време на големиот празник Св. Наум.
На видеото може да се забележи огромната посетеност на Манастирот преку ноќта и наредниот ден.
Видеото може да го погледнете тука:

Системот во живо е достапен на веб страната од Куба Либре www.cubalibre.mk каде исто така освен во живо од Св. Наум, за прв пат во Охридскиот регион минатата година беше поставен исти ваков систем и од Куба Либре каде во живо може да се прати и состојбата во Охрид.

Ваквите видови на системи се доста популарни во светските туристички центри каде секој може да се информира за мометалната состојба во живо.

Системот и реализацијата е од страна на Стојан Стојановски со помош на Куба Либре.

Охрид Инфо


Споделете со вашите пријатели!