Timelapse видео: дали Охрид го имаше најсончевиот Октомври досега?


Иако календарски е есен изминатиот месец бевме сведоци на топло и сончево време во Охрид со високи температури од нормалните за тој период.

Според забрзаното видео од 31 ден во 1 минута од Октомври 2019 направено од камерата во Куба Либре може да заклучиме дека го имавме можеби и најсончевиот Oктомври во Охрид досега.

Погледнете го Timelapse видеото тука:

Timelapse видеата се дел од проектот метео и видео информации во живо од Охрид помогнат од Куба Либре, а идејата и реализација е на Стојан Стојановски. Мометално се поставени вакви системи во Охрид и Св. Наум а информациите се достапни преку веб страната на Куба Либре www.cubalibre.mk


Споделете со вашите пријатели!