Замрзнато крајбрежјето на Охридското Езеро (фото)


Во Охрид измината ноќ температурите паднаа и до минус 12 степени под нулата што предизвика замрзнување на дел од крајбрежјето, додека каналот Студенчишта во утринските часови беше скоро целосно замрзнат. Во наредните неколку денови се очекува покачување на температурите кои ќе се движат од -6 до 2 степени а од вечерва ќе започне и снежниот бран кој се очекува во Охрид да донесе повеќе снег.

Температурата со камера во живо од Охрид може да ја следите на: cubalibre.ohridinfo.com

Фото: Стојан Стојановски 2С

 

Фото: Стојан Стојановски 2С


Споделете со вашите пријатели!