Земјотрес од 5.8 степени ја стресе Албанија, почуствуван и во Македонија


Околу 16 часот денеска (21 Септември) земјотрес беше почуствуван во Југозападниот дел на Македонија. Епицентарот на Земјотресот е близу Драч, Албанија во Јадранското море, а според мометалните првични податоци јачината на земјотресот била 5,8 степени.


Споделете со вашите пријатели!