Минимум 15 загинати и над 40 земјотреси во последните 12 часа во Албанија и Балканот


Според албанските медиуми бројката на загинати од земојтресот утрово во Албанија во моментов неофицијално е 15 а Албанската војска со 400 војници моментално е во потрага по исчезнати во Драч и околината.

Во последните 12 часа во Албанија и Балканот се регистирани над 40 земојтреси со интензитет од 3 до 6,4 степени. Во Босна исто така утрово е регистриран земјотрес од 5,4 степени.

 


Споделете со вашите пријатели!