Астро Тури: Набљудување на метеорски дожд и фотографија со млечен пат, секој ден од 16 до 23 Август 2020


Драги фанови на ноќното небо и астрономијата
Поради поголем интерес и преместување на два датуми поради временските услови астро турата ја продолжуваме до 23 Август дозволуваат временските услови секој ден.

Доколку дозволуваат временските услови од 16 до 23 Август, секој ден во времетрање од 4-6 сати ќе се одржат турите каде се тргнува од Куратица во 19:30 часот па после 40 минутно возење низ шумест предел се стигнува до местото за набљудување. Во цената ќе биде вклучено јадење и пијалоци.

Секој учесник добива фотографија со Млечниот пат, за кој ќе се погрижи Стојан Стојановски 2С.

Местата се ограничени така да пријавувањето се врши однапред неколку денови.

Цената на пакетот е 55 евра по човек.
Пријавување на:
+389 78 428 161 Стојан
Или на фан страната од Охридското Астрономско друштво


Споделете со вашите пријатели!