Почувствуван земјотрес во Охрид


Утрово во 6 часот и 25 минути беше регистриран земјотрес во југозападна Македонија. Епицентарот на земјотресот бил во Албанија близу Корча со јачина од 4.8 степени и длабочина од 10км.

Во последните 7 ден близу Корча се регистрирани повеќе од 5 земјотреси.

 


Споделете со вашите пријатели!