Метеор удри на месечината за време на затемнувањето (фото)


За време на затемнувањето на месечината кое беше во понеделникот утрото метеор удри на површината на месечината. Ударот на метеорот беше забележан од повеќе астрофотографи кои имаа можност да го фотографиират овој астрономски настан.  Од фотографиите издвоивме една од подобрите на Др. Фритз Хелмут фотографирана од Канарските Острови – Шпанија. Затемнувањето беше видливо и од Македонија но поради зголемена облачност не можеше да се гледа.

Б.П.
Фото: Др. Фритз Хелмут

 


Споделете со вашите пријатели!