Најдобрите фотографии од затемнувањето на сонцето на 2 Јули


Во вторникот на 2 Јули 2019 година на јужната полутопка се случуваше астромскиот настан затемнување на сонцето.
Затемнувањето беше видливо од Јужна Америка поточно Чиле.

Уживајте во најдобрите фотографии од овој астрономски настан.


Albert Dros
Albert Dros

Kevin Garison

Охридско Астрономско Друштво
Охрид Инфо


Споделете со вашите пријатели!