Фото Галерија: Полна Месечина со Антената на Пелистер вечерва, неверојатна фотографија на Стојан Стојановски


Љубителите на астрономијата вечерва можеа да уживаат во изгревањето на февруарската полна месечина, позната и како Снежна Полна Месечина.

Снежната полна месечина вечерва го осветли небото над Преспанско Езеро каде што фотографот Стојан Стојановски и тимот на Охридското Астронмско Друштво го фотографираја овој настан. Уживајте во фотографиите:

 

Следната полна супер месечина е на 9-ти март, а Охридското Астрономско друшвто на истиот датум најавува пуштање на официјалната фан страна која е редизајниара после првата и основна од 2004 година.


Споделете со вашите пријатели!